Bezpečnostní značky v oblasti BOZP a PO

Bezpečnostní značky používané v rámci bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární ochrany slouží jako vizuální indikátory k upozornění na různá rizika a nebezpečí v pracovním prostředí. Tyto značky mají zvýšit povědomí o bezpečnostních opatřeních a pravidlech a podpořit tak jejich dodržování…

Povinnosti zaměstnavatele na BOZP při zaměstnání na DPP

Dohoda o provedení práce (DPP)V rámci této dohody se nejedná o pracovní poměr mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. DPP se využívá zpravidla pro příležitostné brigády, kdy je práce omezena počtem odpracovaných hodin za rok.Povinnost zajištění BOZP při dohodě o provedení práceTuto povinnost udává…

Bezpečnost práce v restauraci

Základy pro bezpečnost práce v restauraciPři provozování restaurace by se dalo říct, že do ní spadá více provozů (kuchyně, sklad, jídelna apod.). Pro každý tento „provoz“ je potřeba řešit BOZP.Všeobecně platí, že musí být všude pořádek, nebezpečné předměty (např. nože) uloženy na vhodném bezpečném…

Požární ochrana v restauraci

Zpravidla se provoz restaurace dá rozdělit na tři oblasti: kuchyně (příprava jídla), servis (roznos pokrmů hostům), bar (příprava nápojů). K prostorám kuchyně pak musí náležet také skladové prostory pro úschovu potravin.Pro všechna tato místa je nutné mít zajištěnou požární ochranu.Co samotná…